Biografie Sânman & Sikke

Sânman & Sikke 30 jaar

 

Het jaar 2024 is voor ons een bijzonder jaar. Wij, de vocale mannengroep Sânman en Sikke, vieren namelijk ons 30-jarig jubileum.

 

In 1994 start initiatiefnemer Siebren Kramer in Workum met zes mannen uit zijn muzikale omgeving een zanggroep. Een groep met gitaarbegeleiding die zich gaat toeleggen op meerstemmige muziek.

 

Na dertig jaar, wisselingen in bezetting en zes cd’s lijkt deze missie zeer geslaagd. Tijdens de vele optredens komen allerlei muzikale stijlen voorbij. Met elkaar vormt dat het repertoire van de groep. Het is nu een mix van muzikale stijlen: Westcoast, spirituals, barbershop, (eigen) Fryske lieten, pop, country. Soms is er een uitstapje naar klassiek of theater.

 

In de presentatie tijdens de optredens delen wij achtergrondinformatie over de nummers. Een kwinkslag hier en daar en de nodige zelfspot maken de optredens helemaal af.

 

Benieuwd naar wat Sânman & Sikke te bieden heeft? En waar we te vinden zijn dit jubileumjaar? Kijk dan op onze agenda of luister via Spotify. Ook kun je ons volgen op Facebook of Instagram.

 

We zien je graag.